Gå direkt till innehåll
Svensk Byggtjänst i Almedalen: Politikerdebatt om bostadsbristen och goda exempel från Botkyrka och Skövde

Pressmeddelande -

Svensk Byggtjänst i Almedalen: Politikerdebatt om bostadsbristen och goda exempel från Botkyrka och Skövde

Vad kommer Alliansen respektive oppositionen att göra för att få fart på byggandet och lösa bostadsbristen om de får regeringsmakten i höst? Det är huvudfrågan när Svensk Byggtjänst arrangerar en debatt i Almedalen mellan Ulf Perbo, Kristdemokraterna och Veronica Palm, Socialdemokraterna.

Debatten äger rum måndagen den 30 juni kl 13.45 och ingår i Business Arena Almedalen på Restaurang Burmeister i Visby.

Emma Jonsteg, VD för Utopia Arkitekter och programledare för Svensk Byggtjänsts podcast ”Snåret” kommer att ställa tuffa frågor ur ett branschperspektiv till de båda politikerna. Veronica Palm är Socialdemokraternas bostadspolitika talesperson och Ulf Perbo är statssekreterare hos civil- och bostadsminister Stefan Attefall.

Frågeställningarna kommer bland annat från samtal med branschföreträdare och opinionsbildare från vårens program i ”Snåret”. Övergripande teman är bland annat: Hur kan staten göra byggprocessen mindre krånglig och mer konkurrensutsatt? Ska det finnas några former av statliga stöd i bostadsbyggandet?

Goda exempel på prispress i bostadsbyggandet
På onsdag den 2 juli kl 13.45 genomför Svensk Byggtjänst ett andra inslag på Business Arena Almedalen. Då läggs fokus på hur de höga svenska byggpriserna gällande bostäder kan pressas.

– Det behövs massor av nya bostäder men det byggs fortfarande för lite och det som produceras är dyrt – de svenska byggpriserna är högst inom EU enligt Eurostat. Men det går att bygga bostäder till rimliga priser i Sverige. Här lyfter vi fram goda exempel från Botkyrka och Skövde, säger Svensk Byggtjänsts VD Erik Hellqvist.

Jerrie Kristianson, marknadschef på BoKlok, berättar om företagets nya kostnadseffektiva bostadsrättshus som sprängts in i befintliga områden med hyreshus i Botkyrka.

Dan Sandén, VD på Skövdebostäder, förklarar hur man lyckas hålla låga byggpriser för sina nya hyreshus genom en kombination av hög beställarkompetens och tydliga krav samt en nära samverkan med kommun och entreprenörer.

Även detta samtal leds av Emma Jonsteg, som under hösten fortsätter att rannsaka byggprocessen och bostadsbyggande i Svensk Byggtjänsts podd ”Snåret”.

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material