Gå direkt till innehåll
Svensk Byggtjänst lanserar ”Effektiva byggaffärer”. Nyhetsbrev om framgångsfaktorer inom samhällsbyggande.

Pressmeddelande -

Svensk Byggtjänst lanserar ”Effektiva byggaffärer”. Nyhetsbrev om framgångsfaktorer inom samhällsbyggande.

Hur kan byggsektorn utveckla sitt affärstänkande och skapa riktigt effektiva byggaffärer? Den frågan kommer att diskuteras och belysas i Svensk Byggtjänst nyhetsbrev ”Effektiva byggaffärer” som lanseras idag. Det digitala nyhetsbrevet kommer att ges ut en gång per månad och syftet är att sprida kunskap om framgångsfaktorer i samhällsbyggandets affärsprocesser.

Den svenska byggprocessen är för snårig, långsam och dyr. Den bistra sanningen står fram i fler studier och undersökningar – bland annat från Chalmers-professorn Per-Erik Josephson.

Men det innebär också att det finns en god förbättringspotential – och nya affärsmöjligheter för de aktörer som utvecklar och erbjuder nya, mer effektiva lösningar.

– I premiärnumret av Effektiva Byggaffärer kan man läsa om professor Per-Erik Josephsons syn på vilka som blir vinnarna i på den framtida affärsarenan i Byggsverige, berättar Tommy Börjesson, utvecklingschef på Svensk Byggtjänst och affärsområdesansvarig för Projektbevakning.

Projektbevakning och LCC
– Dessutom berättar vi hur Svensk Byggtjänst med den nya tjänsten Projektbevakning bidrar till effektivare byggaffärer. Här kan byggherrar, entreprenörer och materialleverantörer hitta varandra och skapa lönsamma lösningar från byggprojektens allra tidigaste skede och vidare genom hela byggprocesen, säger Tommy Börjesson.

Ytterligare ett inslag handlar om en ny forskningsrapport från Chalmers om LCC, analys av livscykelkostnader. Rapporten visar hur LCC kan utveckla lönsamhet och nya affärer för såväl byggherrar som entreprenörer och materialeverantörer

Nyhetsbrevet Effektiva byggaffärer är kostnadsfritt. Läs premiärnumret i länk nedan.


Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige