Gå direkt till innehåll
Svensk Byggtjänst rekryterar samhällsbyggande Minecraft-gamers till volontäruppdrag för FN

Pressmeddelande -

Svensk Byggtjänst rekryterar samhällsbyggande Minecraft-gamers till volontäruppdrag för FN

I dagarna lanserar Svensk Byggtjänst blockjobb.se, en kampanjsida med syfte att förse FN:s organ för hållbar stadsutveckling, UN-Habitat, med svenska samhällsbyggare och gamers för volontäruppdrag. På plats ute i världen ska volontärerna hjälpa till som Minecraft- och stadsplaneringsstöd med att planera öppna, säkra, tillgängliga och attraktiva offentliga miljöer tillsammans med personer som bor i området.

– UN-Habitat kommer att genomföra upp emot 300 sådana här projekt fram till och med 2016, och merparten kommer att använda Minecraft för att locka lokalbefolkningen till engagemang för planeringsprocessen, säger Erik Kalmaru, kommunikationsansvarig på Svensk Byggtjänst.

Block by Block är ett samarbete mellan UN-Habitat, som är FN:s organ för städer, spelutvecklarna Mojang och Svensk Byggtjänst. Projektet ska stödja FN:s nätverk för hållbar stadsutveckling, SUD-Net (Sustainable Urban Development Network) i arbetet med att rusta upp 300 offentliga platser runt om i världen fram till 2016.

– På detta vis kan Svensk Byggtjänst ge unga samhällsbyggare möjlighet att testa sina kunskaper utanför den svenska byggbranschens vardag. Det blir en upplevelse, en möjlighet att göra gott och samtidigt förse branschen med ett bredare perspektiv, menar Erik Kalmaru.

Block by Block använder Minecraft som verktyg för att utveckla positiva och trygga sociala ytor i samverkan med människor och myndigheter på plats. Målet är att framförallt ungdomar, som globalt sett utgör en allt större del av befolkningen, ska vara med och delta i utvecklingen av världens växande städer. Minecraft gör det enkelt att visualisera idéer och i projekten får de unga inflytande och möjlighet att påverka hur deras närområde kan utvecklas.

Ett pilotprojekt är redan genomfört i Kibera, en av Nairobis informella bosättningar.

Block by Block är en vidareutveckling av Mina Kvarter, ett koncept som skapades av Svensk Byggtjänst i samarbete med Mojang för visualisering och boendedialog i de svenska miljonprogramsområdena. Svensk Byggtjänst har inom Mina Kvarter genomfört projekt i bland annat Södertälje, Nacka och Helsingborg. De har ett tydligt släktskap med de projekt som nu ska genomföras inom internationella Block by Block.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material

Relaterade nyheter

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige