Gå direkt till innehåll
Johanna Brolin och Heini-Marja Suvilehto kommer tillsammans presentera seminariet ”Upphandlingen som strategiskt verktyg för att nå dina mål för klimat och hållbarhet” torsdagen den 28 april på Nordbygg.
Johanna Brolin och Heini-Marja Suvilehto kommer tillsammans presentera seminariet ”Upphandlingen som strategiskt verktyg för att nå dina mål för klimat och hållbarhet” torsdagen den 28 april på Nordbygg.

Pressmeddelande -

Träffa Svensk Byggtjänst på Nordbygg - AMA-familjen, upphandling och återbruk

På tisdag den 26 april slås dörrarna upp för Nordbygg, norra Europas största bygg- och fastighetsmässa. Möt Svensk Byggtjänsts experter inom AMA, lyssna på föredrag om upphandling och återbruk och testa nya AMA Funktion samt AMA Online.

Under första halvåret av 2022 presenterar Svensk Byggtjänst omfattande nyheter inom AMA-familjen. Det kommer att märkas i aktiviteterna på Nordbygg där mycket kretsar kring just AMA.

– Alla som vill veta mer om svensk samhällsbyggnadssektors stora referensverk när det gäller material- och arbetsbeskrivning är välkomna till vår monter. Där kan man sätta sig in i nyheterna genom att bläddra i böckerna, ta del av demon och inte minst samtala med våra experter från AMA-redaktionen, säger Cecilia Arwin, marknadschef Svensk Byggtjänst.

Nyheter inom AMA
Följande nyheter finns att ta del av i Svensk Byggtjänsts monter:

  • AMA Funktion 22 bok och online-verktyg. Presentation och demo av nya verktyget för att underlätta upphandling av totalentreprenad.
  • AMA AF 21 bok och online-verktyg. AMA AF är referensverket som ligger till grund för administrativa föreskrifter i anslutning till AB 04 och ABT 06. AMA AF 21 är den första nya AMA AF på 12 år.
  • AMA VVS 22 och AMA El 22. Se de nya installationsdelarna först av alla. Böckerna finns tillgängliga i handeln i maj. 

Upphandlingsseminarium
Torsdag 28 april klockan 15:15 kommer Svensk Byggtjänst att tillsammans med Upphandlingsmyndigheten att presentera seminariet ”Upphandlingen som strategiskt verktyg för att nå dina mål för klimat och hållbarhet”. Hållbarhetsspecialist Heini-Marja Suvilehto berättar om hur Upphandlingsmyndigheten kan stötta byggsektorn i att använda upphandlingen som ett strategiskt verktyg för att nå sina mål för klimat och hållbarhet. Svensk Byggtjänst Johanna Brolin presenterar verktyget AMA Funktion och hur det kan användas för att ställa bland annat den typen av funktionskrav i totalentreprenad.

Kvinnlig nätverksträff
Under torsdagen bjuder också influencern ByggSandra, Sandra Mobaraki in till byggsektorns största kvinnliga nätverksträff någonsin. Cirka 300 personer är anmälda och kvinnor från alla delar av branschen deltar för första gången tillsammans. Svensk Byggtjänsts vd Kajsa Hessel är en av huvudtalarna tillsammans med Amanda Borneke, Sweco och Namo Marouf, Ramboll.

Mest innovativa produktnyhet
Under torsdagseftermiddagens prisutdelningar delas också Nordbyggs guldmedalj för årets mest innovativa produktnyhet ut. Svensk Byggtjänsts Anna Göth, chef för Byggkatalogen är en del av den jury av branschfolk som har gått igenom årets produktnyheter och valt den mest innovativa av dem.

Återbruk av byggmaterial – föredrag på Nordbygg Talks-scenen
I vintras gav Svensk Byggtjänst ut boken Återbruk av byggmaterial av Martina Strand Nyhlin och Johanna Åfreds. Författarna samtalar med ett antal profiler som ligger i framkant i frågan: återbruksprofilen Amanda Borneke, Sweco, arkitekten Koen Kragting, Urban Couture arkitekter, Anders Boström, projektchef på Vasakronan samt Mats Klint, affärsområdeschef, Brukspecialisten.

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Presskontakt

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige