Gå direkt till innehåll
Jarl Cornell från Assemblin, Cecilia Granath från Tyréns Sverige och Andrew Kristensen från Weber Saint-Gobain Sweden är de tre nya ledamöterna i Svensk Byggtjänsts styrelse.
Jarl Cornell från Assemblin, Cecilia Granath från Tyréns Sverige och Andrew Kristensen från Weber Saint-Gobain Sweden är de tre nya ledamöterna i Svensk Byggtjänsts styrelse.

Pressmeddelande -

Tre nya ledamöter till Svensk Byggtjänsts styrelse

Samhällsbyggnadsbranschens kunskapsföretag, Svensk Byggtjänst, har vid årsstämman valt tre nya styrelseledamöter. Andrew Kristensen från Weber Saint-Gobain Sweden, Cecilia Granath från Tyréns Sverige och Jarl Cornell från Assemblin tillträder under en mycket händelserik period i Svensk Byggtjänsts och branschens historia.

De nya styrelsemedlemmarna tar plats bredvid Daan Cedergren från Sweco, Nicklas Walldan från Vasakronan, Jonas Högset från Sveriges Allmännytta och Ylva Lagesson från NCC. De fortsätter sina mandatperioder i styrelsen under ledning av ordförande Ingela Lindh.

Svensk Byggtjänsts nyheter 2021

Det branschägda företaget Svensk Byggtjänst har sedan 1934 samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs vid byggande av hus och anläggning i Sverige. Nu lanserar man flera tjänster och produkter som väntas sätta fart på branschens så länge eftertraktade digitalisering. Bland nyheterna märks byggbranschens gemensamma klassifikationssystem, CoClass, och AMA Funktion, ett hjälpmedel för beställare/byggherrar som vill upphandla totalentreprenader med tyngdpunkt på funktionskrav. Så sent som i april i år tillträdde även en ny VD, Kajsa Hessel.

Presentation av de tre nya styrelseledamöterna

De tre nyvalda styrelseledamöterna har hållbarhet, digitalisering och helhetstänk för branschen som gemensamma nämnare. De ser alla tre vilken viktig roll Svensk Byggtjänst kan spela som ett kunskapsbärande företag som representerar hela branschen.

Cecilia Granath – vd Tyréns Sverige.

Sedan 2001 arbetar Cecilia Granath för konsultföretaget Tyréns, ursprungligen som byggnadskonstruktör, numera som vd för den svenska verksamheten. Genom hennes bakgrund har hon tidigare arbetat med Svensk Byggtjänsts produkter som verktyg och ser potentialen i dessa i en digital framtid.

– Digitaliseringen är ett viktigt verktyg i arbetet med att nå målet om hållbarhet, något hela branschen står inför. För att lyckas behöver vi ändra vårt sätt att se på byggande, från själva byggnaden till en roll som samhällsbärare. Jag vill att vi tillsammans kommer ifrån stuprörstänket i projekten och istället se till helheten inom samhällsbyggnad.

Jarl Cornell – Strategi och koncernutveckling, Assemblin.

Civilingenjören Jarl Cornell har sedan 2015 arbetat för installationsföretaget Assemblin, där fokus ligger på tekniska installationer och service av el, vs, ventilation och automationslösningar. Här har han till stor del drivit deras digitaliseringsagenda.

– Jag vill att installatörerna kommer in tidigt i byggprocessen. Idag är man ett steg för långt bort från kunden i planeringen, och måste mellan projekten anpassa sig efter kundernas digitala system som ständigt är olika. Standardiseringsarbetet som Svensk Byggtjänst gör är otroligt viktigt för att effektivisera genom hela kedjan och därmed både spara tid och föra in installationsbranschen än mer i helhetstänket.

Andrew Kristensen - Managing Director, Saint-Gobain Sweden AB Weber.

Den tredje nya styrelseledamoten, Andrew Kristensen har även han en lång erfarenhet från bygg- och installationsbranschen från ledande befattningar på bolag som Danfoss, Johnson Controls och Saint-Gobain Sweden Weber där han idag är Managing Director.

Han är även styrelseledamot i Byggmaterialindustrierna, Industriarbetsgivarna, Byggnadsämnesförbundet samt ordförande i Svenska INSEAD Alumniförening. Liksom Jarl Cornell och Cecilia Granath ser han möjligheten att än mer driva helhetstänket som en av möjligheterna med engagemanget i Svensk Byggtjänst.

– Jag vill att det ska bli enklare för alla aktörer inom branschen att välja rätt material och bygglösningar. Det är tillsammans som vi kan lösa utmaningarna. Jag hoppas även kunna bidra till att det blir mer eftertraktat att jobba i denna spännande bransch som står för 11 % av Sveriges BNP, och sysselsätter cirka 350 000 personer.

    Svensk Byggtjänst styrelse består nu av följande ledamöter:

    Ordförande – omval av: Ingela Lindh (mandatperiod ett år)

    Nyvalda: Andrew Kristensen, Weber, Saint-Gobain Sweden (mandatperiod två år) Cecilia Granath, Tyréns Sverige (mandatperiod två år) Jarl Cornell, Assemblin (mandatperiod två år)

    Omvalda: Daan Cedergren, Sweco (mandatperiod två år)

    På årsstämman 2020 valdes till och med årsstämman 2022: Nicklas Walldan, Vasakronan (mandatperiod två år) Jonas Högset, Sveriges Allmännytta (mandatperiod 2 år) Ylva Lagesson, NCC (mandatperiod två år)

    Ämnen


    Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

    Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

    Kontakter

    Monica Berling

    Monica Berling

    Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

    Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

    Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

    Svensk Byggtjänst
    Besöksadress: Odengatan 65
    113 87 STOCKHOLM
    Sverige