Gå direkt till innehåll
”Världens viktigaste bok” presenterad på Bokmässan 2011: Referensverket AMA från Svensk Byggtjänst

Pressmeddelande -

”Världens viktigaste bok” presenterad på Bokmässan 2011: Referensverket AMA från Svensk Byggtjänst

– Denna bok bjuder kanske inte på  världens bästa dramaturgi eller språkdräkt. Men vårt referensverk AMA beskriver hur man bygger allt från dagis och hyreshus till motorvägar och fabriker.  Referensverk AMA beskriver hur man bygger ett bra samhälle. Därför presenterar vi den på årets Bokmässa som ”Världens viktigaste bok”.

Det säger Erik Kalmaru, marknadsansvarig på Svensk Byggtjänst, som står bakom AMA – Allmän Material- och Arbetsbeskrivning.

I den svenska byggbranschen är det sedan många år tillbaka vedertaget att hänvisa till texterna i AMA som föreskrifter i byggtekniska beskrivningar. Detta förtydligar och förenklar kommunikationen mellan aktörerna inte minst i projekterings- och upphandlingsskedena.

AMA finns för husbyggnad, anläggningsbyggnad och för installationer (el, vvs och kyl) och är tillgänglig både i bokform och som webbtjänst. Innehållet uppdateras i varje del vartannat år.

”Sätter stopp för fusk”

– De tekniska beskrivningstexterna i AMA är beprövade och bedömda av specialister. Genom att använda dem i kommunikationen genom hela byggprocessen och i genomförandet blir det rätt slutresultat. Vi får ett välbyggt samhälle, säger Erik Kalmaru.

Han menar att det är angeläget att kunskapen om AMA sprids och att nya generationer i byggsektorn fortsätter att använda referensverket.

– Med AMA slipper man byggfusk och byggnader och anläggningar som inte håller måttet. AMA hänger också med i utvecklingen genom att vi t.ex. tar fram nya webbverktyg för att hantera beskrivningstexterna.

– Ju fler som blir medvetna om vikten av att använda AMA när man bygger desto bättre!

Svensk Byggtjänst presenterar AMA på Bokmässan 2011 den 22-25 september på Svenska Mässan i Göteborg i monter E03:21.

Mer information om Svensk Byggtjänsts medverkan med AMA på Bokmässan finns på www.viktigasteboken.se och mer information om själva AMA är tillgängligt via www.byggtjanst.se/ama

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige