Gå direkt till innehåll
World Skills 2011 i London:  Byggmedaljer efter spänd väntan!

Pressmeddelande -

World Skills 2011 i London: Byggmedaljer efter spänd väntan!

Trädgårdsanläggarna Mikael Andersson och Stefan Allansson vann silvermedalj i WorldSkills 2011 i London! Adam Renström vann hedersmedalj i plattsättning.

Det stod klart efter en lång och spänd väntan fram till klockan 23.00 på söndagskvällen (den 9 oktober). Då meddelande expertdomarna resultaten.

-Alla i den svenska byggtruppen har gjort oerhörda prestationer och nått över sina förväntningar. Alla fyra har varit fokuserade, jobbat systematiskt och professionellt. I pauser och under luncherna har de lyssnat på sina coacher och experter för att finslipa det sista, säger Petra Sörme, event- och sponsoransvarig på Svensk Byggtjänst som är huvudsponsor för den svenska byggtruppen på World Skills 2011

Trädgård i topptrim

Trädgårdsanläggarna, Mikael Andersson och Stefan Allansson, gick ut sista dagen med utmaningen att plantera 500 plantor och låg på andra plats.

-Det enda de missade första dagen var att trappstegen på bron blev 5 mm för höga! Då förstår man hur expertdomarna in i minsta millimeter mäter allt som görs, säger Petra Sörme.

In i sista minuten sprang de som i stafett. Mikael planterade, Stefan städade och sopade. Sen gick signalen, 12:45. Med hjälp av den svenska hejarklacken räckte deras insats hela vägen till silvermedaljer.

Murning med millimeterkrav

Muraren Oskar Hanssons utmaning sista dagen var att göra en mindre vägg med ett fönster. Raka vinklar, knepiga mönster och måttpassning in i minsta millimeter!

- Oskar har utvecklats de senaste månaderna då han tävlat mot Finland och Danmark och fått honom mycket erfarenhet. Även om det inte blev medalj så var det en riktigt stark insats där han förbättrat sig ytterligare mot tidigare, menar Petra Sörme.

Tuff plattsättarspurt

Adam Renström, plattsättaren, var sist att sluta av tävlande inom byggyrkena. Han var klar klockan 14:00 på söndagen.

- Likaså han var otroligt fokuserad och målmedveten kring vad som behövde utföras. Golvet blev toppen liksom väggen med brittiska flaggan och alla andra delar. Han hann med allt i tid, vilket inte alla tävlande gjorde.  De sista fem minuterna gick med en himla fart, sen kom signalen och även Adam kund pusta ut och slappna av – och till sist njuta av en hedersmedalj, säger Petra Sörme.

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige