Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Ulrika Hallengren på Wihlborgs i Snåret: ”Vi ska bestiga Mount Everest – inte spela fotboll”

Ulrika Hallengren på Wihlborgs i Snåret: ”Vi ska bestiga Mount Everest – inte spela fotboll”

Att välja rätt entreprenadform för sitt projekt kan vara en djungel av parametrar att förhålla sig till. Men vad innebär egentligen de olika formerna? I senaste avsnittet av Svensk Byggtjänsts podcast Snåret reder vi ut frågorna med Ulrika Hallengren, utvecklingschef på Wihlborgs Malmö, Ida de Neergaard Ländin, projektchef på NCC och Mårten Frumerie, förvaltningschef på SLL.

HMBox vinnare av Nordbyggs guldmedalj 2017

HMBox vinnare av Nordbyggs guldmedalj 2017

HMBox får Nordbyggs guldmedalj för årets bästa produktnyhet 2017. Produkten mäter fukthalten i betongunderlag och meddelar via Internet när de är tillräckligt torra för golvläggning. Englund-Gruppen, som lanserat HMBox på den svenska marknaden, får motta priset från juryn under april.

Under seminariet på Årets Bygge 2017 presenterades den nya organisationen "Håll nollan" av dess vd Ulrika Dolietis (till vänster om rollup)

Byggbransch under högtryck pratade framtid och digitalisering

​Ökad sysselsättning och bostadsproduktion tillsammans med nya krafttag för säkrare arbetsmiljö. Det var några av ämnena som debatterades under de seminarier som genomfördes i samband med Årets Bygge 2017 under måndagen. Bland talarna fanns både förre statsministern Fredrik Reinfeldt och nuvarande bostadsministern Peter Eriksson.

Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg vann Årets Bygge 2017

Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg vann Årets Bygge 2017

​Jubel och glädje utbröt då Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg korades till vinnare av Årets Bygge 2017. I tacktalet från projektteamet bakom det framgångsrika byggprojektet underströks det goda lagarbetet, det öppna samarbetsklimatet samt ett gediget förarbete.

Arbeta med AMA EL – ny utgåva

Arbeta med AMA EL – ny utgåva

Boken Så arbetar du med AMA EL presenterar innehållet i AMA EL, ger bakgrund och går igenom de regler som användaren behöver ta hänsyn till. Boken är en ny utgåva av Så arbetar du med AMA EL 09 från 2011.

Byggmästarnas Kostnadskalkylator – 2017 års utgåva

Byggmästarnas Kostnadskalkylator – 2017 års utgåva

​Kalkylverket innehåller priser på material och arbetsutförande. Dessutom finns kalkyler som visar kostnadsberäkningar för bland annat större hyreshus, villor och ombyggnadsprojekt. Vidare finns exempel på indexreglering, materialprislistor, indextablåer med mera.

Visa mer

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst

Besöksadress: Norrtullsgatan 6
113 29 STOCKHOLM
Sverige