Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Miljöminister Karolina Skog i Snåret: ”Bilnormen är enormt stark i Sverige”

Miljöminister Karolina Skog i Snåret: ”Bilnormen är enormt stark i Sverige”

Trots en ökad miljömedvetenhet och större acceptans för miljöfrågor kör svensken mer bil än någonsin medan allt färre väljer cykeln. Detta samtidigt som våra storstäder växer i snabb takt. Hur ska vi lösa denna utmaning? I ett första avsnitt på temat hållbara resor i Svensk Byggtjänsts podcast Snåret medverkar miljöminister Karolina Skog (MP) och ger sin syn på saken.

Tidiga skeden viktig del av bygg- och anläggningsprojekt

Tidiga skeden viktig del av bygg- och anläggningsprojekt

Idag byggs bostäder, infrastruktur och samhällsservice i en allt snabbare takt. Ska det svenska samhällsbyggandet svara upp mot kraven på hållbarhet och goda livsmiljöer krävs mer kunskap om och större fokus på de värdeskapande tidiga skedena.

Ny utgåva av Entreprenad- och konsulträtt

Ny utgåva av Entreprenad- och konsulträtt

Denna nionde utgåva av Entreprenad- och konsulträtt föranleds dels av att Byggandets Kontraktskommitté, BKK, gett ut en ny version av Allmänna Bestämmelser för konsultuppdrag (ABK 09) dels av att flera viktiga ändringar sedan föregående utgåva har skett inom olika författningar och regelverk.

Ny utgåva av Författningshandbok för byggsektorn

Ny utgåva av Författningshandbok för byggsektorn

I denna årliga bok redovisas ett brett urval av de författningstexter som berör samhällsplanering, byggande och förvaltning. Lagar, förordningar och föreskrifter återges med några få undantag i sin helhet.

Professor Per-Erik Eriksson, Luleå Tekniska Universitet, inledningstalar på LOU-konferensen den 8 november på Waterfront i Stockholm.

Konferens och debatt den 8 november: Så påverkas byggsektorn av nya LOU

I januari 2017 beräknas nya LOU (lagen om offentlig upphandling) träda i kraft. Flera av de planerade ändringarna påverkar i hög grad så väl beställare som entreprenörer och leverantörer i offentliga byggprojekt. Detta kommer att belysas och debatteras under en konferens den 8 november.

Vad gäller vid fel i fastighet?

Vad gäller vid fel i fastighet?

Vid sökning på internet får man en stor mängd träffar om fel i fastighet. Informationen är dock ostrukturerad och tar inte hänsyn till den ofta nödvändiga samverkan mellan juridik och teknik. Denna fjärde utgåva av Fel i fastighet bygger vidare på detta samspel.

Visa mer

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst

Besöksadress: Norrtullsgatan 6
113 29 STOCKHOLM
Sverige