Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Maria Rankka i Snåret:  ”Regeringen missade chansen att ta tag i bostadsfrågan”

Maria Rankka i Snåret: ”Regeringen missade chansen att ta tag i bostadsfrågan”

Under den rödgröna regeringen har vi upplevt allt från flyktingboom, rekordbyggande av bostäder till tvärnit på bostadsmarknaden. Nu är det valår och i senaste avsnittet av Svensk Byggtjänsts podcast Snåret diskuterar panelen vilka bostadspolitiska frågor som kommer att vara hetast och viktigast i valdebatten.

PRESSINBJUDAN: Ny bok av Ola Andersson och Herman Arfwedson - ”Bostadskrisen kan lösas med små och prisvärda lägenheter  för den stora majoriteten hushåll med en eller två personer”

PRESSINBJUDAN: Ny bok av Ola Andersson och Herman Arfwedson - ”Bostadskrisen kan lösas med små och prisvärda lägenheter för den stora majoriteten hushåll med en eller två personer”

I de allra flesta bostäderna i Sverige bor idag en eller två personer. Det gäller såväl villor som lägenheter med äganderätt och hyresrätt. I hyresrätt är 80 procent en- eller tvåpersonshushåll. ”En liten bok om små bostäder” är skriven utifrån denna verklighet och den bostadsbrist som råder.

Yrkes-SM: Nu koras Sveriges bästa unga hantverkare

Yrkes-SM: Nu koras Sveriges bästa unga hantverkare

​Idag inleds Yrkes-SM i Arenastaden i Uppsala och ett 50-tal elever från gymnasieskolornas bygg- och anläggningsprogram kommer att göra upp om titlarna. Tävlingarna pågår till på fredag och 25 000 besökare väntas.

Operos VD Johanna Söderström tog emot Nordbyggs guldmedalj 2018 för företaget arbetsbyxa för gravida byggare. "Jättekul, omvälvande och betydelsefullt!" Det var Johannas tre spontana ord när hon fick priset.

Arbetsbyxa för gravida från Operose vinnare av Nordbyggs guldmedalj 2018

”Rosmari” – en arbetsbyxa för gravida från företaget Operose. Det är vinnaren av Nordbyggs guldmedalj för årets bästa produktnyhet 2018. Operose har designat flera typer av arbetskläder för kvinnor i byggbranschen. Med den nya byxan för gravida byggarbetare och målare har sortimentet fått ett angeläget tillskott som vann årets guldmedalj med bred marginal.

Nya AMA Hus ser dagens ljus!

Nya AMA Hus ser dagens ljus!

AMA Hus 18 är här! Det stora referensverket för framtagning av förfrågningsunderlag och tekniska beskrivningar har uppdaterats med nya texter, koder och rubriker. Även figurer och tabeller har setts över och uppdaterats.

Jordkokboken ger bra hjälp när växtbäddar ska projekteras

Jordkokboken ger bra hjälp när växtbäddar ska projekteras

Jordkokboken ger kunskap i ämnet växtbäddsprojektering, ingjuter mod och självförtroende att inte bara välja standardjordar. Boken propagerar också för mer miljömässigt och ekonomiskt hållbara växtbäddslösningar.

Östra Länken i Luleå vann Årets Bygge 2018

Östra Länken i Luleå vann Årets Bygge 2018

VA-projektet Östra Länken i Luleå blev vinnare av priset Årets Bygge 2018. Det är ett omfattande infrastrukturprojekt som ger Luleå möjlighet att växa. Samtidigt har trafiksäkerheten förbättrats och staden har fått nya parker och gångstråk.

Dags att utse vinnaren av Nordbyggs guldmedalj 2018 – här är finalisterna!

Dags att utse vinnaren av Nordbyggs guldmedalj 2018 – här är finalisterna!

Snart är det dags att återigen dela ut Nordbyggs guldmedalj för årets bästa produktnyhet. Nu är det klart vilka tio kandidater som är nominerade och röstningen är igång. Vinnaren koras på Nordbygg torsdagen den 12 april 2018. Nordbygg äger rum 10-13 april på Stockholmsmässan.

Visa mer

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst

Besöksadress: Norrtullsgatan 6
113 29 STOCKHOLM
Sverige