Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Framtid och innovationer för byggbranschen på Nordic Contech Talk

Framtid och innovationer för byggbranschen på Nordic Contech Talk

Den 13 november möts byggbranschen och intressanta nya start-up företag för att prata ny teknik, nya lösningar och framtid. Platsen är Skyddsrummet på Södermalm i Stockholm. Kraven på en effektivare byggbransch ökar. Nordic Contech är ett initiativ från Svensk Byggtjänst i syfte att få fram nya hållbara idéer till framtidens byggföretag. På Contech Talk presenteras en del av framtidens lösningar.

​Innovationer och ny teknik i framtidens byggbransch

​Innovationer och ny teknik i framtidens byggbransch

Hur kan digital teknik och smart teknik förenkla framtidens byggande? En del av svaret ges i samband med Nordic ConTech Talk den 13 november då en rad innovationsföretag möter den etablerade byggbranschen. Arrangörerna bakom evenemanget vill inspirera den svenska byggbranschen att utveckla byggandet med hjälp av ny innovativ teknik.

Mathilda Klinger Danielsson blev årets vinnare av Isabellestipendiet. Här tar hon emot priset på scen av initiativtagaren Isabelle McAllister (t.h.).

Hon är årets Isabellestipendiat

Idag utsågs plåtslagaren Mathilda Klinger Danielsson till vinnare av Isabellestipendiet på Hem, Villa och Bostadsrättsmässan i Stockholm. Tillsammans med Rättviseförmedlingen och aktörer från näringslivet delas stipendiet ut till en framstående kvinnlig förebild inom byggbranschen.

Ny bok om rättsfall inom entreprenad- och konsulträtt

Ny bok om rättsfall inom entreprenad- och konsulträtt

Inom byggsektorn talas det alltmer om olika rättsfall inom entreprenad- och konsulträttens områden. Ibland hänvisas det rakt av till Gotlandsdomen, Bravidafallet, Takkupemålet, Prisavdragsfallet, Porslinsblandaren med flera. Men vad handlade rättsfallen egentligen om och vad blev domslutet?

Hållbar arkitektur i kallt klimat – ny bok

Hållbar arkitektur i kallt klimat – ny bok

​Det finns hus som håller längre och åldras vackrare än andra. Vissa hus klarar sig bättre när byggnadens beständighet, funktion och andra arkitektoniska egenskaper sätts på prov.

Arkitekt 2.0 – Guide för projekterande arkitekter

Arkitekt 2.0 – Guide för projekterande arkitekter

Arkitektyrket är på flera sätt ett komplext yrke som bygger på kunskap inom många olika områden. Arkitekter förväntas kunna ”lite om mycket”. Dagligen behöver arkitekten förhålla sig till ett flertal lagar, förordningar, föreskrifter och allmänna råd som reglerar den byggda miljön. Arkitekten ska också ha förmågan att visualisera och presentera sina idéer på ett övertygande och pedagogiskt sätt.

Ny bok! Så lyckas du som projektledare vid fastighetsutveckling

Ny bok! Så lyckas du som projektledare vid fastighetsutveckling

​Nu lanseras boken ”Projektledning vid fastighetsutveckling” där du får svar på hur man lyckas som projektledare i ett fastighetsutvecklingsprojekt. Henrik Larsson som arbetat med projektledning i bygg- och fastighetsbranschen i mer än 20 år resonerar utifrån egna erfarenheter och litteratur på området om hur man bäst driver projekt på ett effektivt sätt och samtidigt skapar värde för kunden.

Visa mer

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst

Besöksadress: Norrtullsgatan 6
113 29 STOCKHOLM
Sverige