Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Ta del av byggdebatt inför riksdagsvalet via webb-tv

Under mässan Nordbygg 2010 arrangerade Svensk Byggtjänst en byggdebatt med representanter från alla de sju riksdagspartierna, bland andra Mats Odell (kd) och MariaWetterstrand (mp). Nu kan alla ta del av debatten via webb-tv på www.byggtjanst.se.

Det råder samförstånd mellan alliansen och oppositionen i många centrala samhällsbyggnadsfrågor. Men när det gäller investeringsstöd går det en skarp gräns mellan de båda blocken. Det framgick under den byggpolitiska debatten som ägde rum på Stockholmsmässan den 23 mars.

Svensk Byggtjänsts vd Erik Hellqvist kunde hälsa cirka 200 besökare välkomna till debatten – konferenslokalen var därmed fullsatt.

-Riksdagsvalet i höst  i år kommer att avgöra vilka politiska förutsättningar som ska gälla för samhällsbyggandet de kommande åren. Vi ville med debatten på Nordbygg 2010 ge alla riksdagspartierna chansen att visa var de står i de frågor som är viktigast för samhällsbyggnadssektorn. Jag tycker vi fick många intressanta besked, säger Erik Hellqvist.

Debatten leddes av Jenny Östergren, programledare för TV4 Nyhetsmorgon. De medverkande riksdagspolitikerna var Mats Odell (kd), Maria Wetterstrand (mp), Egon Frid (v), Lars Tysklind (fp), Carina Moberg (s), Lennart Pettersson (c) och Anti Avsan (m).

Webb-tv om debatten i två versioner

Under debatten avhandlades bland annat energieffektivisering i befintliga och nya byggnader, offentlig-privat samverkan (OPS), bostadsfrågor och hur hela byggprocessen kan bli effektivare.

Debatten filmades och finns nu som webb-tv på www.byggtjanst.se, så att alla kan ta del av partiernas åsikter i angelägna samhällsbyggnadsfrågor inför valet.

Det finns dels en fem minuter lång sammanfattning av debatten, dels en dokumentation av debatten i sin helhet samt högupplösta bilder.

Inslag om årets hetaste materialnyhet

I anslutning till inslagen om byggdebatten finns även annan information och dokumentation från Nordbygg 2010 på Svensk byggtjänsts hemsida. Bland annat om utdelningen av ”Nordbyggs guldmedalj för årets hetaste materialnyhet”. Priset gick till SolTech Energy för företagets solvärmesystem med takpannor av glas. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst.

För mer info kontakta Jörgen Hallström, informationsansvarig Svensk Byggtjänst, 070-644 69 03, jorgen.hallstrom@byggtjanst.se


Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.


Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat innehåll

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige