Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Svensk Byggtjänst får hållbarhetschef: ”En drömrekrytering”

Svensk Byggtjänst får hållbarhetschef: ”En drömrekrytering”

Maria Hernroth, idag hållbarhetschef på Peab, blir hållbarhetschef på Svensk Byggtjänst.”Kraven på hållbarhet inom samhällsbyggnad ökar snabbt, och som branschens kunskapsnav ska Svensk Byggtjänst ligga långt fram i det arbetet. Marias erfarenhet och kompetens inom området gör henne till en drömrekrytering”, säger Kajsa Hessel, vd Svensk Byggtjänst.
Maria Hernroth, idag hållbarhetschef på Peab-

Programledare Fredrik Bauer i samspråk med Christina Wainikka, policyexpert för immaterialrätt på Svenskt Näringsliv

Digitala arbetssätt ger effektivare byggprojekt till lägre priser

Alla projekt börjar med planering. Men hur kan digitala arbetssätt förbättra planeringen i byggsektorn för att uppnå bättre resultat på kortare tid och till ett billigare pris? Under Nordic ConTech Talks nionde webbinar visades lyckade exempel från branschen upp, men det diskuterades också vilka hinder som kvarstår för att det digitala arbetssättet ska bli legio.

I senaste Snåret – hållbarhet och hur det bör mätas

I senaste Snåret – hållbarhet och hur det bör mätas

I senaste avsnittet av Svensk Byggtjänsts podcast Snåret samlas några av bygg-Sveriges tyngsta hållbarhetsröster. De kommer från olika delar av byggprocessen, men med det gemensamma målet att förflytta branschen, och sina respektive företag och kunder, mot ett hållbart byggande på riktigt.
Avsnittet besöks av följande gäster:
Anna Hamnö Wickman, hållbarhetschef hos bostadsutvecklaren Bonav

Nordic ConTech Talks: Lyckas – med rätt planering

Nordic ConTech Talks: Lyckas – med rätt planering

Genom rätt planering kan man uppnå bättre resultat, på kortare tid och till lägre kostnader. För man brukar säga att den som inte lyckas med att planera – planerar för att misslyckas. Anmäl dig till det nionde kostnadsfria webbinariet av Nordic ConTech Talks för att tillsammans med oss bena ut hur digitala verktyg och arbetssätt kan hjälpa oss i planeringsarbetet.
Den 22 juni öppnar vi återigen

”Digitalisering är en förutsättning för att minska klimatavtrycket”

”Digitalisering är en förutsättning för att minska klimatavtrycket”

Varför ska vi beställa digitalt? Hur ska fler våga beställa samhällbyggnation digitalt? Det var några av de frågeställningar som branschens inbjudna talare diskuterade när Nordic ConTech Talks drog i gång sitt webbinar under onsdagen. Sveriges Allmännytta och Trafikverket delade även med sig av konkreta exempel kring att beställa digitalt samt vikten av digitala lösningar.
Ett fullmatat Nordic

Jarl Cornell från Assemblin, Cecilia Granath från Tyréns Sverige och Andrew Kristensen från Weber Saint-Gobain Sweden är de tre nya ledamöterna i Svensk Byggtjänsts styrelse.

Tre nya ledamöter till Svensk Byggtjänsts styrelse

Samhällsbyggnadsbranschens kunskapsföretag, Svensk Byggtjänst, har vid årsstämman valt tre nya styrelseledamöter. Andrew Kristensen från Weber Saint-Gobain Sweden, Cecilia Granath från Tyréns Sverige och Jarl Cornell från Assemblin tillträder under en mycket händelserik period i Svensk Byggtjänsts och branschens historia.
De nya styrelsemedlemmarna tar plats bredvid Daan Cedergren från Sweco, N

Nordic ConTech Talks: Att beställa digitalt

Nordic ConTech Talks: Att beställa digitalt

För att branschen ska digitaliseras krävs det att fler vågar organisera och beställa digitalt. Om ett projekt är digitalt från början skapas också andra möjligheter under drifts- och underhållsfasen. Anmäl dig till det åttonde webbinariet av Nordic ConTech Talks för att bland annat ta del av konkreta exempel från Sveriges Allmännytta och Trafikverket om att beställa digitalt.
Den 19 maj bjuder

Smyglansering av AMA Funktion: ”Ett viktigt steg mot en helt digital upphandling av totalentreprenader”

Smyglansering av AMA Funktion: ”Ett viktigt steg mot en helt digital upphandling av totalentreprenader”

Äntligen är den nya medlemmen i AMA-familjen här. AMA Funktion, som den nya tjänsten heter, är ett länge efterfrågat helt digitalt hjälpmedel för upprättande av funktionskrav för totalentreprenader. Den femte maj bjöd Svensk Byggtjänst in till en smyglansering av verktyget och intresset var stort för den nya medlemmen.
Onsdagens smyglansering av AMA Funktion var ett eftertraktat webbinar, som a

Visa mer

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst

Besöksadress: Norrtullsgatan 6
113 29 STOCKHOLM
Sverige