Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Att vara byggherre – så mycket mer än byggande

Att vara byggherre – så mycket mer än byggande

Byggherren har en nyckelroll för utvecklingen av ett hållbart samhällsbyggande ur alla dess aspekter. Det är byggherren som har det yttersta ansvaret för att kraven från brukare, ägare och samhället uppfylls, därför handlar byggherrerollen om så mycket mer än byggande.

Nominerade till Årets Bok 2019 hos Svensk Byggtjänst

Nominerade till Årets Bok 2019 hos Svensk Byggtjänst

Fyra böcker utgivna av Svensk Byggtjänst har nominerats till "Årets Bok". Böckerna spänner över flera fackområden inom samhällsbyggnadssektorn. - Vi är oerhört stolta över våra nominerade och ser fram emot utmärkelsen Årets Bok 2019, säger Helen Strandgren, förlagschef Svensk Byggtjänst.

Ny bok: Injustering av luftflöden i luftbehandlingssystem

Ny bok: Injustering av luftflöden i luftbehandlingssystem

”Injustering av luftflöden i luftbehandlingssystem” ersätter den injusteringsskrift som togs fram inom Nordiska ventilationsgruppen 1981 och som sedan dess har varit ett viktigt referensdokument till AMA när det gäller beställarens krav på injustering och kontroll av luftbehandlingssystem.

Vad hände när marknaden och politiken styrde om stadsbyggandet på 2010-talet?

Vad hände när marknaden och politiken styrde om stadsbyggandet på 2010-talet?

Under 2010-talet skrev Örjan Wikforss, arkitekt, tekn dr och professor i projektkommunikation, i sin blogg Kort sagt om hur initiativet i stadsplaneringen stegvis förflyttades från det allmänna till det enskilda. Nu har författaren samlat sina artiklar i boken Bygga stad eller bara stadsmässigt? Kort sagt om det allmännas plats i villervallan.

Johan Stribeck, BIM- och VDC-ansvarig för Slussen-projektet, programledare Viktor Ginner, Jan-Olof Edgar, AMA-chef på Svensk Byggtjänst och Susanne Nellemann Ek, nybliven VD för BIM Alliance.

Nytt avsnitt av Snåret: En bransch - ett språk

Hur ska byggbranschen kunna enas om ETT digitalt språk? I det senaste avsnittet av podcasten Snåret presenteras lösningar för hur byggbranschen ska få gemensamma spelregler för digitaliseringen. Svensk Byggtjänsts Viktor Ginner är programledare.

Isabellestipendiaterna Sonja Larsson, Stephanie Olsson, Fanny Wikerud och Frida Turegård tillsammans med initiativtagaren Isabelle McAllister.

Triss i årets Isabellestipendium

Tre vinnare utsågs idag till 2019 års Isabellestipendiater. Till skillnad från tidigare år valde juryn att dela ut pris till inte bara en, utan tre representanter inom byggbranschen. Vinnarna blev HR-strategen Sonja Larsson, snickaren Stephanie Ohlsson och målarduon Fanny Wikerud och Frida Turegård. Priset delades ut på Bo & Bygg i Stockholm i samarbete med Svensk Byggtjänst.

Programledare Viktor Ginner och AMA-chef Jan-Olof Edgar diskuterar funktionsupphandlingar i ett nytt avsnitt av Snåret.

Nytt avsnitt av Snåret – låt funktionskrav stoppa miljonrullningen

I senaste avsnittet av podcasten Snåret möter vi Jan-Olof Edgar produktchef för AMA på Svensk Byggtjänst, även kallad Mr BIM. I avsnittet reder han ut hur funktionskrav i upphandlingar kan bli ett verktyg för att hålla branschens kostnader i schack.

Stora byggminglet med trendspaning – en kickstart på Almedalsveckan

Stora byggminglet med trendspaning – en kickstart på Almedalsveckan

Byggsektorn inledde politikerveckan i Almedalen med sitt traditionsenliga mingel i Svenskt Näringslivs trädgård. Svensk Byggtjänst stod värd för evenemanget som lockade besökare från hela branschen. En namnkunnig panel ledd av Özz Nujen gav sina bästa tips på vad veckan kan komma att erbjuda för alla samhällsbyggare.

Visa mer

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst

Besöksadress: Norrtullsgatan 6
113 29 STOCKHOLM
Sverige