Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

 Digitalisering i fokus för Svensk Byggtjänst i Almedalen

Digitalisering i fokus för Svensk Byggtjänst i Almedalen

Svensk Byggtjänst tar med innovationsinitiativet Nordic ConTech till Almedalen. I samarbete med ett flertal branschaktörer bjuder Svensk Byggtjänst in till ett seminarieprogram som belyser möjligheter och utmaningar när byggsektorn gör sig beredd att ta det digitala klivet.

Programledare Emma Jonsteg och Svensk Byggtjänsts styrelseordförande Ingela Lindh är med i nästa avsnitt av podcasten Snåret.

Snåret – samverkansprojekten avslöjar dig som ledare

När samverkansprojekt drar ut på tiden skyller man ofta på samhällsbyggnadsbranschens komplexitet. Problemet är mångbottnat, men det finns några saker som enskilda ledare kan göra för att påverka samverkansprocessen i en effektivare riktning.

Nytt klassifikationssystem för all byggd miljö

Nytt klassifikationssystem för all byggd miljö

Bristande kommunikation leder till ökade kostnader för byggande och förvaltning på många miljarder kronor varje år. Klassifikationssystemet CoClass bidrar till att minska kostnaderna genom att erbjuda ett gemensamt och digitalt språk, baserat på internationell standard.

Ingela Lindh utsågs nyligen till ny styrelseordförande i Svensk Byggtjänst.

Ingela Lindh ny styrelseordförande i Svensk Byggtjänst

Tunga branschprofilen Ingela Lindh utsågs den 9 april till ny styrelseordförande i Svensk Byggtjänst. Dessutom stärks styrelsen med två nya namn med fokus på digitalisering och teknik: Christoffer Börjesson från Fastighetsägarna och Per-Olof Nilsson från Bravida.

InviSense blev vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2019.

Svensk innovation för fuktmätning fick Nordbyggs guldmedalj 2019

InviSense – en svensk innovation utvecklad ur forskning vid Linköpings Universitet. Det blev vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2019. Produkten, som på kort tid sålts i över 100 000 exemplar, består av tunna passiva sensorer som kontrollerar fuktigheten i byggkonstruktioner och trådlöst förmedlar data för analys till en molntjänst.

Forskningslaboratoriet Biomedicum i Solna utsågs till Årets Bygge 2019.

​Biomedicum blev Årets bygge 2019

Ett av Europas nyaste och största forskningslaboratorier, Biomedicum i Solna, vann på tisdagskvällen den prestigefyllda utmärkelsen Årets bygge.

Att projektleda infrastrukturprojekt – ny handbok

Att projektleda infrastrukturprojekt – ny handbok

​Infrastrukturprojekt är unika och ofta komplexa att genomföra. De behöver därför drivas på olika sätt och med olika fokus även om det finns gemensamma nämnare i projekteringssätt och produktionsmetoder.

Visa mer

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst

Besöksadress: Norrtullsgatan 6
113 29 STOCKHOLM
Sverige