Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Experter svarar i Snåret – allt du velat veta om BIM

Experter svarar i Snåret – allt du velat veta om BIM

Tekniken är på plats och inom kort kommer näst intill alla i en byggprocess tvingas arbeta digitalt. Men fortfarande saknar de flesta en grundläggande förståelse av vad BIM egentligen är, det vill podcasten Snåret råda bot på.
I senaste Snåret, en podcast från Svensk Byggtjänst handlar det om allt du velat veta om Building Information Modelling, BIM. Programledare är Viktor Ginner.
Digitali

”Innovationer måste skapa nytta och ha ett värde”

”Innovationer måste skapa nytta och ha ett värde”

Innovation är inte bara nya och coola uppfinningar utan handlar även om det slutgiltiga värdet. Vad är nyttan och hur lyckas man uppnå ekonomiska vinster genom ny teknik? I årets första Nordic ConTech Talks diskuterades frågan och vi fick även möta företag som har lyckats med att bygga upp innovationsdrivna organisationer.

Det sjätte webbinariet av Nordic ConTech Talks gick av stapeln den 2

Nytt från Svensk Byggtjänst – rapporten som ger 65 miljarder skäl till att satsa på bättre kommunikation

Nytt från Svensk Byggtjänst – rapporten som ger 65 miljarder skäl till att satsa på bättre kommunikation

En helt ny rapport pekar nu ut digitalisering och förbättrad klassifikation som dellösningar på byggsektorns låga produktivitetsökning och kommunikationsbrister. Det handlar allt som allt om 65 mil­jarder kronor som kan sparas årligen.
Svensk Byggtjänst har i tre uppmärksammade undersökningar 2007, 2014 och 2016 undersökt och följt upp hur bris­tande kommunikation i produktion och förvaltning

Nordic ConTech Talks: Vem tjänar på innovation?

Nordic ConTech Talks: Vem tjänar på innovation?

De allra flesta är överens om att byggbranschen behöver effektiviseras och att behovet av innovation och digitalisering är stort. Men vem tjänar på innovationerna? Går det att hämta hem affären? I årets första Nordic ConTech Talks får vi lyssna till företag som lyckats med just detta.
Den 24 februari bjuder Svensk Byggtjänst in, tillsammans med Smart Built Environment, Byggföretagen, Installatö

I senaste avsnittet av podcasten Snåret –  Så blir den svarta byggbranschen vitare

I senaste avsnittet av podcasten Snåret – Så blir den svarta byggbranschen vitare

Nu är det nytt år och nya friska tag för att minska brottsligheten i den tungt drabbade byggbranschen. Hur det ska gå till beskrivs i det senaste avsnittet av Svensk Byggtjänsts podcast Snåret.
Vi möter Pia Bergman, expert på ekonomisk brottslighet på Skatteverket och Jessica Löfström, Senior Advisor på Ansvar.nu. Tillsammans upprättar de handlingsplanen som ska kunna punktera den svarta markna

Bostadsbestämmelser 2021 - ny utgåva

Bostadsbestämmelser 2021 - ny utgåva

En bestämmelse kan vara lag, förordning, föreskrift, regel eller norm. En del av dessa är bindande, det vill säga ovillkorliga, en del bygger på mångårig erfarenhet, tradition med mera och är till för att underlätta tillämpningen av obligatoriska bestämmelser.
Denna utgåva innehåller de ändringar av byggreglerna som har skett mellan 2018 och 2020. Boverkets byggregler har justerats tre gånger;

Vinnare av Årets bok 2020: Tidstypiska Kök & Bad 1880–2000

Vinnare av Årets bok 2020: Tidstypiska Kök & Bad 1880–2000

Vinnaren av Årets bok utsågs till ”Tidstypiska Kök & Bad 1880–2000” skriven av Cecilia Björk, Gustav Bergström och Laila Reppen. Juryn korade en vinnare bland tre nominerade böcker, alla utgivna av Svensk Byggtjänst under 2020.
Varje år utses en av Svensk Byggtjänsts egenproducerade böcker till Årets bok av en jury bestående av representanter från byggbranschen. År 2020 nominerades tre böc

Visa mer

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst

Besöksadress: Norrtullsgatan 6
113 29 STOCKHOLM
Sverige