Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Ny utgåva: BVL 9 Fukt

Ny utgåva: BVL 9 Fukt

Byggvägledning 9 Fukt, som utkom första gången 2002, finns nu i färsk och aktuell utgåva. Publikationen är en del i byggvägledningsserien – en rad handböcker som har som mål att underlätta tillämpningen av föreskrifterna i Boverkets byggregler BBR samt förklara dess bakgrund och på så sätt inspirera till lösningar som uppfyller funktionskraven. Genom skrifterna får projektörer och byggare lättillg

MER Hus 11 är nu tillgänglig för branschen!

MER Hus 11 är nu tillgänglig för branschen!

Det är faktiskt hela 10 år sedan Svensk Byggtjänst gav ut MER för Hus. Nu är det dags igen när Svensk Byggtjänst lanserar den nya, genomarbetade MER Hus 11. Med den nya utgåvan har mät- och ersättningsregler samordnats och kan användas även för VVS och El.

Trenddagen 2012:  Klimatmålen på väg att missas – krafttag krävs

Trenddagen 2012: Klimatmålen på väg att missas – krafttag krävs

Vi måste göra betydligt större investeringar och insatser när det gäller energieffektivisering om vi ska ha den minsta chans att klara miljö- och energimålen. Det blev tydligt när den av Svensk Byggtjänst arrangerade Trenddagen 2012 gick av stapeln på Stockholm Waterfront under gårdagen, måndagen den 23 april.

Årets hetaste materialnyhet 2012 till Smidesproffsen i Umeå

Årets hetaste materialnyhet 2012 till Smidesproffsen i Umeå

AB Smidesproffsen i Umeå har tilldelats Nordbyggs guldmedalj för årets hetaste materialnyhet 2012. Priset delades ut på Stockholmsmässan i Älvsjö den 22 mars. Företaget fick priset för den mobila betongstationen ELVIRA.

Ny bok: Vibrationsskador i byggnader

Ny bok: Vibrationsskador i byggnader

Författaren bakom den nya boken Vibrationsskador i byggnader är Peter Flygare, en juridikintresserad byggnadsingenjör som arbetat med skadehantering sedan 1989, främst i Stockholmsområdet. Han letade länge efter en bok som kunde fungera som stöd när han gjorde skadeutredningar, men då han inte hittade någon bestämde han sig för att skriva en själv.
När sådant som sprängning, bortschaktning av b

Visa mer

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst

Besöksadress: Norrtullsgatan 6
113 29 STOCKHOLM
Sverige